Идея за адвент календар

Идея за адвент календар
13 ноември 2021

Идея за адвент календар 

Един интересен начин да превърнем дните преди 25 декември в малък празник. Така и самото очакване на Коледа става още по-вълнуващо. С малко организация и подръчни материали може да се получи забава за цялото семейство. Не са ви нужни големи неща, който да опаковате. Може да са малки лакомства, герои от любимо детско филмче или бележки с предизвикателства например: “Направи горещ шоколад на мама”. 

Как да си направим кутийките за адвент календара

Може да използвате малки кутийки от различни предмети като сапун, ролка от тоалетна хартия. Може да се ушият малки чувалчета или чорапчета. Въпрос на вкус и на налични материали. Аз реших да направя малки коледни кутийки, които да се завързват с панделка. 

Използвах тъмнозелен картон, защото идеята ми беше кутийките да са подредени под формата на елха. Основата избрах да е мукава. Има много натурален цвят и всички декорации над нея изпъкват.  Оставих идеята да узрее няколко дена и започнах с рязането, защото Коледа наближава.

 

Необходими материали:

 

  • картон с размер 9.5х5.5  сантиметра - 50 броя; 
  • картон с размер 5х21 сантиметра - 25 броя. Виж начина на сгъване тук;
  • панделка;
  • лепило;
  • ножица.

 

Сглобяване на кутийките за адвент календара

 

Сглобяването на кутийките е най-бавната част, но усилията си заслужават. Първо всички картончета ги минах с пънч за оформяне на ъглите и пробих и отвор.

изрязване с пънч

За залепянето използвах и двойно лепящо тиксо и лепило.  Аз се заиграх и декорирах и всяка кутийка с различни коледни елементи от хартия. Тук всеки може да прояви креативността си. Могат да се надпишат цифри с маркер или да се сложат коледни стикери. 

кутийки за адвент календар

След това ги подредих на листа с мукавата под формата на елха и залепих гърба на всяка кутийка с лепило. Предварително сложих панделката - около 30 сантиметра. Получи се един оригинален адвент календар.

декорация на кутийки

Ако сте се вдъхновили и Вие за адвент календар, споделете с нас вашите творения!

5 идеи за великденска украса

Днес сме решили да ви изкушим с вдъхновяващи идеи за великденска декорация.

прочети още

Как да си направим костюм на пчела 

Когато вечер решиш, че ти трябва костюм на пчела е най-весело. Започва се едно умуване. В крайна сметка резултатът е вдъхновяващ!

прочети още

Как да си направим украса за Великден?

Просто обичам да декорирам за пролетта ... усеща се освежаващо и чисто с цялата зеленина и светлина, която получаваме през този сезон. Този безплатен шаблон на зайчета е идеалното допълнение (или начало) към Вашата украса за Великден. Изтеглете го по-долу.

прочети още

Кой е най-светлият и ярък цвят?

„Озаряващо жълто" и "основно сиво" са цветовете на 2021 г., според института "Пантон" (Pantone Color Institute). Подкрепят ги и Freepik Company – платформа за безплатни векторни изображения, снимки и илюстрации.

прочети още