Как да си направим костюм на пчела 

Как да си направим костюм на пчела 
24 октомври 2021

Как да си направим костюм на пчела 

Естествено вече всичко може да се намери лесно. Всякакви костюми има.

Но когато идеята те връхлети вечерта е малко по-различно. Има и друга страна. Много по-удовлетворяващо е, когато ти си изработил нещо. Поне при мен е така. 

И така как осъществих идеята с материалите, които намерих вкъщи. 

Как да си направим крилата на пчела 

крила на пчела

 

Първо започнах да мисля как да направя крилата. Сетих се за тюл. Имах едно старо перде вкъщи и реших да го пробвам да го залепя по една тел. Получи се доста грозноватo. След това реших, че ще пробвам с картон. Намерих схема на истински крила на пчела, които оразмерих за А4 и ги разпечатах. Направих по тях шаблон на картон, като оставих малка част за залепяне. Направих от големите и малките крила по 2 броя. Заиграх се малко и ги украсих със златен брокат. 

 

Използвах налична жълта рокля вкъщи. Трябваше да добавя само малко черни райета. За целта използвах филц. Крилата директно закрепих на роклята с игла и конец. Тази част беше най-трудната, защото картона много трудно се шие. Може директно да се залепят със силно двойно лепящо тиксо или да се прикрепят с безопасна игла. 

И така моят костюм беше почти готов. Сложих по роклята малко жълти цветя с горещ силикон. 

Как да си направим диадема на пчела 

 

Исках да направя и някаква диадема и реших че ще е много красиво с ластична лента с цветя.

лента за глава с цветя

Моята дъщеря изобщо не я одобри. Затова измислих друго - на една обикновена пластмасова диадема прикрепих едни пухени телени пръчки, които накрая завих като антени на пчела. И това е. Накрая се получи един професионален и  оригинален костюм. 

костюм на пчела 

Ако сте се вдъхновили и искате да си принтирате същите крила може да си ги изтеглите от тук: крила на пчела А4

Пожелавам Ви вдъхновяваща активност!

5 идеи за великденска украса

Днес сме решили да ви изкушим с вдъхновяващи идеи за великденска декорация.

прочети още

Идея за адвент календар

Озарете дома си през този празничен сезон, като използвате тази прекрасна идея за адвент календар с малки коледни кутийки.

прочети още

Как да си направим украса за Великден?

Просто обичам да декорирам за пролетта ... усеща се освежаващо и чисто с цялата зеленина и светлина, която получаваме през този сезон. Този безплатен шаблон на зайчета е идеалното допълнение (или начало) към Вашата украса за Великден. Изтеглете го по-долу.

прочети още

Кой е най-светлият и ярък цвят?

„Озаряващо жълто" и "основно сиво" са цветовете на 2021 г., според института "Пантон" (Pantone Color Institute). Подкрепят ги и Freepik Company – платформа за безплатни векторни изображения, снимки и илюстрации.

прочети още