Кръщене

Кръщене

Подреди по

Кръщене

Кръщенето е пътят, по който се изчиства първородният грях и на вярващия се дават сили за духовно израстване. Церемонията включва трикратно потапяне във вода. Действието се повтаря три пъти, тъй като се извършва в името на Отца, Сина и Светия дух. Чрез кръщенето, човекът се възражда духовно. При тайнството Кръщение детето получава Божията благодат и свой ангел хранител, който бди над него. 

Какво е необходимо за кръщенето

Кръщенето е празник за душата и ако отделите малко време за организация, ще може да му се насладите изцяло. Този неповторим и тържествен момент се извършва само веднъж и остава спомен за цял живот. От храма, в който ще кръщават детето ви, ще получите списък за кръщене. Това са основните аксесоари за извършване на обреда, като на някой места може да има малки различия. Ние от Meflora изработваме и допълнителни акценти за църквата и ресторанта, които да направят празника завършен. Изберете тема и цвят и ще изработим целия сет за кръщене специално за вас. Открийте своя комплект за кръщене или поръчайте модел индивидуално за вашето дете. Вижте всички аксесоари в нашия онлайн магазин. 

7 основни стъпки в подготовката на кръщенето

  1. Изберете дата и отивате в църквата, където искате да се извърши ритуала;  
  2. Обмислете кой искате да бъде кръстник или кръстница на Вашето дете и му поднесете персонализирана покана; 
  3. Направете списък на гостите и поръчайте покани; 
  4. Резервирайте заведение, където да се съберете след църквата; 
  5. Изберете си професионален фотограф или помислете за някои гост, които може да направи по-хубави снимки на празника ви. 
  6. Подберете тоалетите за церемонията. Ако държите на цветовите комбинации може да са съобразени с аксесоарите. Повечето снимки от кръщенето ще са с дрехите, с които вие сте облекли детето, затова преценете дали ще са подходящи. 
  7. Поръчайте си комплект за кръщене. Вече знаете дали ще са ви нужни покани за гостите, дали ще се събирате на ресторант, дали искате много снимки и колко време ще ви отнеме цялата организация. Всичко това може да отнеме много време и усилия. Поръчката на готов комплект за кръщене ще улесни цялата организация.

Кръщенето на детето е наистина специален ден. Важното е да знаете какво и как се прави, за да може празникът да се осъществи по най-добрият за вас начин, да остане един прекрасен спомен, към който да се връщате с любов. Нека вашият празник бъде специален. Насладете му се и оставете детайлите на нас.